Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 januari 2020

Vuurwerkmotie D66 aangenomen in de raad

Op 13 januari heeft een grote meerderheid van de raad onze motie om tot een einde te komen van door vuurwerk veroorzaakt overlast aangenomen. In Oostzaan zal een verbod komen op knalvuurwerk en vuurpijlen. Ander minder overlast gevend vuurwerk zal nog wel toegestaan zijn. Hiermee is Oostzaan een van de eerste gemeenten in ons land waar een dergelijk verbod zal gelden. Het college heeft opdracht gekregen om ook bij de landelijke overheid er op aan te dringen een dergelijk verbod in te stellen. Om ervoor te zorgen dat álle Oostzaners toch een feestelijke jaarwisseling kunnen beleven, gaat het College onderzoeken of er een professionele vuurwerkshow in ons dorp georganiseerd kan worden. Hiermee hopen we de overlast voor mens, dier en milieu een stuk terug te dringen.