Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 4 juli 2016

Marco Olij verruilt wethouderschap voor Bertrand Russell College Fractievoorzitter Siefko Julius voorgedragen als opvolger

Marco Olij (25), wethouder financiën, onderwijs, participatiewet en cultuur heeft  de gemeenteraad van Oostzaan laten weten per 29 augustus a.s. niet meer beschikbaar te zijn als wethouder. Hij wordt vrijwel fulltime leraar maatschappijleer bij het Bertrand Russell College in Krommenie. Olij combineerde ruim drie jaar de functie van parttime wethouder met die van parttime leraar. D66 fractievoorzitter Siefko Julius (65) is door de D66 fractie voorgedragen om Olij op te volgen.

Olij: “Gezien mijn passie voor onderwijs en de prettige en betrokken sfeer binnen de school heb ik gekozen voor een loopbaan in het onderwijs. Deze nu of nooit kans kwam door pensionering van een collega op mijn pad. De keuze was niet eenvoudig omdat mijn termijn als wethouder nog doorloopt. Met veel plezier ben ik ruim drie jaar wethouder van Oostzaan geweest. Ik heb gewerkt aan een goede financiële positie, een nieuwe Noorderschool en de invoering van de Participatiewet. De tijd is nu gekomen om in het onderwijs te werken aan de kansen van jonge mensen”.

Olij, die vanaf zijn 19e actief is in de Oostzaanse politiek: “Ik heb op jonge leeftijd de kans gekregen om lijsttrekker, fractievoorzitter en daarna wethouder te worden. Daar ben ik D66 en de inwoners van Oostzaan dankbaar voor. Ik blijf beschikbaar voor de gemeenteraadsfractie van D66.”

D66 raadslid Joke van der Blom: “Marco Olij was de afgelopen jaren van groot belang voor D66. Wij zijn als D66 blij dat Marco Olij zijn loopbaan in het onderwijs vorm kan geven. De benodigde continuïteit is met de voordracht van Siefko Julius als opvolger gewaarborgd. Julius is een ervaren bestuurder met jarenlange betrokkenheid bij Oostzaan. De fractie zal de komende zomerperiode gebruiken om tot een nieuwe invulling van de fractie te komen.”

DSC_3324

Julius was jarenlang ziekenhuisdirecteur met o.a. de portefeuille financiën. Hij was in de jaren ’90 een van de oprichters van D66 Oostzaan. Ook vervulde hij naast zijn werkzaamheden sinds de jaren ‘80 vele (bestuurlijke) nevenfuncties in Oostzaanse organisaties op het gebied van onderwijs, cultuur, sport, politiek en zorg. Sinds 2009 is Julius betrokken bij de gemeenteraad, sinds 2014 als D66 raadslid en D66 fractievoorzitter.

Siefko Julius:”Ik wens Marco Olij veel succes in zijn verdere loopbaan in het onderwijs. Hij was vanaf 2010 van groot belang voor de Oostzaanse politiek. Graag zet ik mij ook als wethouder in voor Oostzaan. Daar woon ik met mijn gezin sinds 1981, een prachtig groen dorp met goede voorzieningen. Als wethouder wil ik met mijn kennis en ervaring een bijdrage leveren aan de bestuurlijke stabiliteit en de zelfstandigheid van Oostzaan.”

Vertrekkend wethouder Marco Olij is ingenomen met Julius als opvolger:  “Ik werk al jaren samen met Siefko Julius. Vanaf het begin zitten wij op dezelfde lijn. Joke van der Blom en ik kunnen niemand bedenken aan wie wij als D66 de functie van wethouder met portefeuilles op het gebied van o.a. financiën, onderwijs, participatiewet en cultuur  met een geruster hart kunnen toevertrouwen.”