Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 10 oktober 2014

Burgerparticipatie cruciaal bij bouwprojecten

De fractie van D66 heeft zich in de afgelopen periode ingezet voor een goede burgerparticipatie bij met name bouwprojecten. Bij de bouwplannen van de WOV voor 9 appartementen aan het Zuideinde 134 waren wij als D66 fractie niet gelukkig met het feit dat de omwonenden op het laatste moment min of meer definitieve plannen gepresenteerd kregen. De ervaring bij de projecten Klaverweide en Wakerstraat heeft in het recente verleden immers duidelijk gemaakt dat een eerdere afstemming tussen woningbouwvereniging of projectontwikkelaar met omwonenden nodig is. Gelukkig heeft de gemeenteraad de huidige plannen afgewezen en is de WOV gevraagd om in overleg te gaan met omwonenden en een nieuw plan te presenteren.

Ook bij de wijzigingen van het bestemmingsplan voor het industrieterrein De Ambacht was de D66 fractie voorstander van een vroegtijdig overleg met betrokkenen; ondernemers en omwonenden.